Referenties

Ervaringen van enkele tevreden klanten:

Ervaring van Vera Ribbens (docent):

Door de video coachingsessies van Govert heb ik veel inzichten gekregen in hoe ik voor de klas sta en waar mijn kernpunten liggen. Maar belangrijker nog, door met een gerichte vraag een les in te stappen en samen uiteindelijk met vier paar ogen te reflecteren op voortgang, interactie etc. heb ik echt inzicht gekregen in mijn ‘blinde vlekken’ en aandachtspunten. Niet alleen het feit dat je achteraf ook zelf kan kijken, maar juist de aandacht dit Govert in het voorgesprek en de leervraag steekt zorgt voor een bijzondere reflectie. Govert geeft daarin ook iets mee van zichzelf. De rust die hij meeneemt en de scherpe blik die hij niet schroomt om te bieden zijn van grote waarde! Dankjewel Govert!!

Ervaring van Marco Zwartkruis:

Beste Govert,

Ik heb jou leren kennen als een sterk reflectief persoon.
Je staat erg open om te leren, je staat open voor andermans mening en al ben je het er “niet” mee eens kan je het toch een plek geven en ermee doorgaan! In mijn ogen ben je sterk beeldend ingesteld, dat heeft wellicht ook met jouw beroep te maken.

Het naar jezelf durven kijken en open staan voor wat je ziet en wat anderen jou meegeven, is wat mij het meest trof!

Govert, het ga je goed!

Ervaring van Sebastiaan:

Hoi Govert,

Collega’s zoals jij hebben voor wat betreft het belang van vitaal werknemersschap een goed beeld van de praktijk en zijn in dat op zicht naast de beroeps specifieke kennis een meerwaarde voor ROC als Gezonde School.

Ik heb er nog niet velen van dit kaliber gesproken!

Ik wens je het alle goeds toe!

Sebastiaan

De ervaring van Frank:

Govert en ik kwamen elkaar enigszins bij toeval tegen en eigenlijk was er meteen al een klik. Zelf zat ik op dat moment voorzichtig gezegd niet erg lekker in mijn vel, vooral veroorzaakt door enkele negatieve werkervaringen hetgeen flink knaagde aan mijn zelfvertrouwen en zelfbeeld. Terugkrabbelend uit een reeds een jaar eerder geïndiceerde burn-out, ofschoon ik het liever over ‘flink uit de bocht vliegen’ heb, was ik zoekend naar met name weer plezier te krijgen in het leven. In het voorafgaande jaar heb ik vele gesprekken gehad met een psychotherapeut, hetgeen helaas onvoldoende resultaat opleverde. Hier was ik uiteraard zelf bij en dus mede schuldig aan. Achteraf gezien was er geen ‘match’ tussen deze therapeut en mijzelf, maar doordat ik op dat moment zo diep in de put zat (nooit geweten dat een mens dat kan overkomen en vooral jezelf niet) dacht ik niet helder meer na en had de kracht niet om een einde te maken aan de relatie met deze therapeut. Tevens kreeg ik nauwelijks ‘tools’ mee om aan mijzelf te werken. Natuurlijk moest ik het zelf doen, maar had het gevoel dat alles bij mij vandaan moest komen. Als het in een gesprek, ofschoon het meestal noodgedwongen monologen van mijn kant waren, even een tijdje stil viel dan werd je vanuit de andere kant indringend aangekeken en werd de vraag gesteld “en wat gaat er nu door je heen?”, zoals dit stereotype in televisieseries wordt neergezet.
Govert is anders. Met hem is er wèl sprake van een gesprek en binnen dat gesprek stelt hij de juiste vragen, die je tot denken èn tot handelen aanzet. Het klinkt clichématig, maar hij houdt je goed een spiegel voor. Zowel verbaal als non-verbaal is hij niet waarde oordelend en zet open deuren, die je zelf door de situatie waarin jij je op dat moment bevindt niet ziet, nog een stuk verder voor je open. Hij is een geschoolde coach, die ongetwijfeld minder theoretisch onderbouwd is dan een psychotherapeut, maar gebruikmakend van zijn eigen levenservaring je op een pragmatische manier helpt om stapje voor stapje weer uit het dal omhoog te komen en/of de juiste weg te vinden.

Bovenal is Govert een meer dan aimabel mens, waar het zeer plezierig mee is om een goed gesprek te hebben. Dit kun je uiteraard ook met je broer of met een goede vriend, maar die staan, nog los van het feit of zij vaardigheden op coachingsgebied hebben, toch te dicht bij je om jouw coach te zijn. Vreemde ogen dwingen per slot van rekening, ofschoon ik bij Govert nooit dwang heb ervaren. De belangrijkste open deur die hij voor mij (weer) heeft geopend is ‘blijf dicht bij je zelf’.

Ik wens het iedereen toe bij het maken van (belangrijke) keuzes in zijn of haar leven, want het heeft mij heel veel plezier opgeleverd in de vele dingen die ik nu doe.

Frank

“Ik heb jou leren kennen als een sterk reflectief persoon. Naar jezelf durven kijken en open staan, is wat mij het meest trof!”

Marco Zwartkruis
Trainer

“Door de gesprekken met jou gaat het inmiddels fantastisch met me! Ik blijf nu dichter bij mijzelf en de dingen die ik doe.”

Frank
Heel tevreden klant!

“Door de videocoachingsessies van Govert heb ik veel inzichten gekregen in hoe ik voor de klas sta en waar mijn kernpunten liggen”

Vera Ribbens
Docent